PL
EN
ZAMKNIJ

Carletti POLSKA

Carletti opracowuje i produkuje szeroką gamę wyrobów czekoladowych z kategorii galanterii, pralin, batonów i cukierków, które są sprzedawane między innymi klientom detalicznym. Posiadamy w naszej ofercie doskonałej jakości wyroby z czekolady mlecznej i deserowej w całej gamie kształtów i nadzień. Ponadto posiadamy asortyment produktów drażetowych, które sprzedajemy innym firmom z branży spożywczej, m.in. używanych do ciast, lodów czy produktów mlecznych.

Nasze wartości

Tworzymy indywidualne rozwiązania skierowane na Klienta. Naszym kluczowym zadaniem jest wytwarzanie wyrobów cukierniczych i czekoladowych o wysokiej jakości, spełniających najwyższe wymagania.
Dodatkowym atutem jest to, że do produkcji naszych wyrobów nie używamy oleju palmowego, a czekolada nie zawiera innych tłuszczów niż tłuszcze kakaowe.

Historia firmy

Firma Carletti została założona w 1918 roku przez dwóch braci Henry’ego Pedera Jakobsena i Nielsa Carla Jakobsena w Hjortensgade w Aarhus, Dania. Dzięki odniesionemu sukcesowi poszerzyła swoją działalność na inne kraje między innymi Polskę, gdzie firma działa już od 1992 roku. Początkowo zajmowała się produkcją słonych przekąsek ale w 1995 roku, nastąpił przełom. Dzięki pierwszym inwestycjom firmy, zostały zainstalowane linie do produkcji nadziewanych czekoladek oraz cukierków toffi.

W roku 1999 nastąpił kolejny ważny moment: decyzja o budowie nowych hal i magazynów. Rok później zainstalowano linie do produkcji: czekoladek, batonów nadziewanych, wyrobów marcepanowych, galanterii czekoladowej oraz czekoladek zawijanych. W ten oto sposób Carletti Polska Sp. z o.o. mogła zwielokrotnić ilość produkowanych wyrobów oraz zwiększyć sprzedaż.

Jakość

Tworzymy indywidualne rozwiązania skierowane na Klienta. Naszym kluczowym zadaniem jest wytwarzanie wyrobów cukierniczych i czekoladowych o wysokiej jakości, spełniających najwyższe wymagania.
Dodatkowym atutem jest to, że do produkcji naszych wyrobów nie używamy oleju palmowego, a czekolada nie zawiera innych tłuszczów niż tłuszcze kakaowe.

Ekologia

Zdajemy sobie sprawę, że ponosimy wielką odpowiedzialność przy produkcji żywności, a także mamy świadomość, że produkcja, pakowanie i transport produktów może mieć wpływ na środowisko. Dlatego celowo pracujemy nad rozwojem naszej firmy w sposób odpowiedzialny i zrównoważony. Wierzymy, że ponosimy wspólną odpowiedzialność za wspieranie transformacji zrównoważonego rozwoju w sektorze kakao. Nasze kakao pochodzi ze zrównoważonych upraw certyfikowanych przez RAINFOREST ALLIANCE.

Pobierz certyfikat